Tuesday, September 29, 2009

SELAMAT KEMBALI

Posted by mila at 6:28 PM 1 comments

Niat di hati nak upload gamba raye..tp tahap kemalasan yg tinggi mgatasi segalanye..cewah..

Seminggu cuti raya mmg aku pulun habes2..ade gak buka2 letop niat nk on9..tp mmg suey tol..line teruk gile..broadband celcom hampeh tol..smpai2 tetido2 aku menunggu.xconnect2...huhuhu..ape ulu sgt ke umh aku 2???ye kot..hahhaaha..

Entry ni aku post cume nk ucap tQ so much pd seseorang yg tompgkan aku nek kete kwn die(GEN2 biru) n anto aku smpai ke blok tf kelmarin..aku smpai ayer hitam around 10mlm..die ckp bahaye sorg2..mmg la..tp ak da bese dah..selame ni pon aku mmg smpai mlm..mls nk blk cpt2…

Bile pk2 bl, cmne lah aku leh ikut die..da la x knl..bahaye nye sama je kn???tp Alhamdulillah..aku slmt gak smpai…aku pon xsmpt tye nm die…yg aku tau die nek satu bas ngn aku..cume die nek dr klang..aku plak nek kt shah alam.. org kedah katenye n umh abg die kt sabak bernam..die studi kt sini gak..dok Taman U…drpd pdgaran aku mse die borak ngn kwn die dlm kete tu…cm dak letrik jek…

Apepon smpt la aku bg kuih raye BUKAN buatan tangan aku sbg tanda terima kasih..TERIMA KASIH ye encik….yg aku x tau name…

Tuesday, September 15, 2009

ADA APA DENGAN 15/09/09????

Posted by mila at 1:49 AM 2 comments

Hari ni 15/09/09………

ulangtahun kelahiran abah!!!!

Abah lahir pada 15/09/1949…

maknanye hari ni abah genap 60tahun…

So en3 ni aku dedikasi kan untuk abah ku yg t’cinta…hehehe…

Sok pg2 baru aku kol wish kat abah..

sbb skg ni mesti abah da tido..:)

So aku cite sikit la pasal abah ek..

Abah suke tgk animal planet…disamping memuji kebesaran Yang Maha Besar…

mmm..hubungan aku ngn abah mmg rapat…abah sgt ambil berat…bayangkan boleh dikatekan hari2 abah kol...…bkn borak ape pon…kdg2 tu bnda yg same jek hari2…da makan???ari ni makan ape???ade kelas x???

kdg2 klu abah t’miss sehari..aku sj2 miskol…hehe..t abah kol la blk..ntahla..da tbese la plak…klu x ckp sehari cm xlgkp jek hidop ni…eceh da cm org bcinta la plak…hehehhehe…

klu aku rase down,,aku mesti nk ckp ngn abah…sbb aku tau abah mesti bg ubat….kate2 abah la ubatnya…abah tau jek nak naik kn blk smgt aku….

Kalau aku takut kn sesuatu…abah kate rase takut kita hanya pd Allah…hal2 len x pyh takut…petik jari jek…heh..smpat g abah nk bgurau…heehehhe

Kdg2 ade keputusan yg perlu aku wat pon aku msti nk tanye pendapat abah…bukan nye aku x leh wat keputusan sndiri…tp aku rase dgn mtk pdgn dari abah,lagi watkan aku yakin nk putuskan sesuatu perkare….kan abah mkn garam dulu aku..hehe..alhamdulillah abah xde darah tinggi...:)

Mmmm kdg2 tu aku rase aku ni tlalu bgntung kt abah…tp nak wat camne abah adalah semangat aku…& semangat tu la yg aku bwk ke mana2..Klu x aku pon xtau skg ni ape jd ngn aku….

TERIMA KASIH ABAH..

Ucapan tok abah….

Selamat Hari Lahir ke60 tahun buat insan yg bernama abah

(Kamissan Bin Sidik)

Insan yang aku sayang dan hormati…

Seorang abah yg sangat bertanggungjawab…

Mengajar & mendidik perkara yang penting dalam kehidupan…

Membetulkan jika tersilap percaturan..

Melindungi dari ketakutan….

Membahagiakan di segenap ruang..

Semoga abah dipanjangkan umur,

sentiasa dilindungi oleh Yang Maha Melindungi...

dikurniakan kesihatan yang baik,

diberi kebahagiaan berpanjangan duniawi & ukhrawi..

Anakmu,
~Yayang~