Thursday, November 26, 2009

MAJLIS PERKAHWINAN K.ANJE

Posted by mila at 1:03 AM 1 comments
mmm lamenye x update blog ni,,,
bz sgt2 dgn persiapan majlis perkahwinan my sis...k.anje..
meriahnye umh aku lately ni..org ramai..
pkcik mkcik,sepupu,anak2 sedare & jiran2 da stat bkompol wat mcm2 bnda..
last sunday k.anje da selamat nikah..
pastu isnin haziq adam...anak buah aku plak b'khatan..
seterusnya end of this week mjlis kenduri kahwin akak aku lak...
mmg tol2 x mng tgn...xpelha walaupun pnt..x cukup tido...tp sonok..
jiran2 plak da stat rewang last week lg...mmg syok tol dok kg ni...
satu je yg x syok...hp aku no celcom hilang!!...adoiii...mn aku nk cari ni??
gmbo later aku upload la..mate pon da smkn kecik ni..sok pg byk bnda nk buat...

kwn2...aku rindu kamu... =)

Ya Allah permudahkanlah urusan ku...

Tuesday, November 17, 2009

NAK DEMAM...

Posted by mila at 10:31 AM 1 comments
arini last paper..tp pale cm da x betol ni...bdn seram sejuk....mgigil..
kepala pening...selsema lagi....mybe kene ujan lg smlm...
studi x msk2.....adoiii...






Ya Allah permudahkanlah urusanku....

Saturday, November 7, 2009

STRESS & TENSION..

Posted by mila at 3:05 PM 3 comments
Masa Kecil

Bila kita ingat selalu masa kecil begitu indah
Tiada pikiran, makan tidur seenaknya

Setiap hari kita bermain
Hati riang, tak pernah susah
Kerjanya hanya minta uang orang tua

Reff :
Tapi sayang hanya sekali
Takkan terulang dalam hidup ini
Setiap insan pasti mengalami
Masa kecil di manja ibu
Dengan penuh kasih sayang

Kini hanya tinggal kenangan
Yang tak mungkin dapat terlupa
Masa kecilku kini berlalu sudah

-Absak Band-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ape kene mgena stress dgn masa kecik??
ye la mase kt kecik2..lgsg xde tekanan..xde mslh...
xde nk fikir byk perkara..buat sesuka hati je..
klu tnakal..biasalah kn marah sikit2...
klu tlebih nakal..dpt la rase cubit...
rindunye masa kecik...tgh dok tgk2 gmbo...
ade plak gmba mse kecik...
alahaiii sonoknye jadi kanak2...


mase 2 thn kot...


birthday party..


ni birthday yg ke berape tah..x ingt..


da mcm kawad cam la plak..eh bkn2,,
tiang bendera pon ade..huhu..
sebelah kiri tu yati..my cousin..skg da jd toke nasi ayam...
aku??huhu..sekolah pon x abes g..he


takde tekanan lgsg!!


alahaii...boleh x convert jd knk2 blk???

Monday, November 2, 2009

EXAM...EXAM...

Posted by mila at 12:51 PM 5 comments
wahhhh....x sgka arini ialah 1st paper aku...cm x caye...
nmpk nye ak cm xde la b'ia sgt studi...hahaha...
arini ialah satu2 nye paper yg aku amek same ngn rumate aku....
TITAS....paper aku tgl 3 lg....tp gap hari lame sgt...so tpakse la tgu lg 3 mgu dok sini...
aiiii rindunye hati pd mak abah...x sabo2 nk blk...(",)

gmbo2 kat bwh ni aku smpt amek pas abes exam...nmpk x muke yg x ckp tdo...ehhehe..
baju plak ala2 same warne sbg tema kitorg yg same2 tido lmbt...hahahaha
heh arini nk ucap tQ kat iqah yg blanje kitorg mkn...
n juga nor@sarah wazihan yg bwk kitorg mkn kt kdai favourite aku..warung satar...
walaupun kdainye x besa n jauh kt dlm kg pt daun...tp cstmr die international...
ramai staf2 u drpd technician...lecturer...smpai la ke pgawai2...mkn kat situ...
tu yg aku respek n tabik spring kt pak cik kdai ni...
yg penting pakcik tu pasang 'klasik nasional' kt radio die....
same ngn kdai abah aku nun jauh di sana...klasik la sgt..ahakz..
alahaiii rindunye kt kg...


pas abes exam..kt luar dewan..smpt lg..ish22..

dlm kete nor@sarah wazihan

sori sarah..muke ko sparuh jek..kasik can kt ika..dah jd leher zirafah die..ahakz...

Tuesday, October 27, 2009

CONGRATULATIONS

Posted by mila at 1:49 PM 3 comments
tahniah..tahniah...& tahniah.....
buat adik ku n kwn2nye yg br je b'konvo smlm kt UiTM s.alam.......
alif farhan...kak long,,,wani,,hanum...lg sp ek..ak x ingt...
mak bg adik n alif farhan bunge yg ade bear..huh x aci..he.
n also my cousin mahmud,,tahniah dpt anugerah naib canselor...
ak tompg bangga..hehehe..

buat sume2 diatas yg skg ni tgh smbg degree..
good luck n smoge trus bjaya dgn cemerlangnye
duniawi n ukhrawi...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sekitar istiadat konvokesyen UiTM ke-71
Sidang ke 17 (26 Oct 2009, Isnin)



Zuraidah Bt Hj Kamissan
(Diploma In Office Management And Technology)


with mak&abah


sweet...


gorgeous...our family+alif farhan's family..


ehhehe...mortar board pon jd lah..


apsal aku pendek semacam jek ni..huh!!


kesesakan luar biasa..


so tired!!da x larat da...

Thursday, October 22, 2009

CReatiVity & Inn0vation

Posted by mila at 6:55 AM 0 comments


my group new invention: handgun safety lock system

& wish all the best and good luck...
4 da group 'Tudung Saji Heater'

Monday, October 19, 2009

MINGGU SIBUK

Posted by mila at 2:29 PM 1 comments
pejam celik pejam celik da kt pghujung syawal...huh k'bz'an yg mlampau lately ni smpai wt aku xsedo....nk upload gmbo syawalku d bt pahat pon xsmptt... apepon...mymbut syawal kali ke 3 di nt pahat dgn kwn2 mjdi satu lg memori yg akn ku smpn smpai bile2...ape pon TQ kt Pakcik Sapari, aini, hamim, wan, umi, halim,liza & pn khazanah dan kesemua keluarga mereka di ats lynn yg hebat dn mknn yg sdp2...time kasih daun kladi...taun depan 'open' lg..hehhe..

Takziah gak aku ucapkan buat keluarga angkat ku di Pt Sempadan yg baru kehilangan ahli keluarga yg tersayang (atuk) pd jumaat (16/10/2009)..semoga roh atuk di letakkan di kalangan org2 yg beriman...

Aku smpt gak pg tgk cite papadom walaupon bz sgt2 mlm ahad br2 ni..papadom sgt besh....lawak..sedih..sume ade..yg plg ptg sarat dgn mesej p'paduan & ksh syg...Buah tgn Afdlin yg aku kasik tabik spring...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sekitar kemeriahan syawal di BP


bersama pakcik sapari & isteri


gotong royong mbasuh pinggan


rumah aini


rumah wan..sdp nyeee ikan siakap freshh..


rumah hamim


bersama pn khazanah & keluarga..


mangkuk smbal yg hmpir licin..hehehe


yeyyee..sy dpt wit raye..


antara mereka yg hadir..


marhaban di astro???hikhik..umah umi la..


heh..si fiza ni..org bselawat die smpt lagi..

gadis2 BFF..

mknn yg lazat...


errkkk.muke kekenyangan..


kami ialah K.A.W.A.N

Lastly...

ade muke keibuan x???hehehhe

jumpe lagi syawal akan dtg...InsyaAllah....

Ya Allah permudahkan la urusan ku...

Saturday, October 3, 2009

KEMERIAHAN SYAWAL

Posted by mila at 11:18 PM 3 comments

3 dara pingitan???k.anje tgh darah manis skg..
sbb bakal mnamatkan zaman bujang x lame lg...
nnt tinggal aku n adek jek..huhu..


si gadis bersama anak saudara & sepupu

sibukbgambo smpai lupe nk amek gmbo ngn mak + abah..
kat meja mkn pon ok pe...hehehe

anak dara+mak dara beraya ke rumah jiran..


kat depan umah ngn mamat(my cousin)..
anak teruna kpd mak dara yg kt ats baju kuning..hehhe.


waaa..meriahnyee...tp ramai yg x smpai lg ni...
nak tau sbb ape aku xpnh sekali pon blk kg ialah:

1. rumah aku adlh kg bg kesemua family sblh abah
2. dulu arwah nenek dok ngn kitorg sbb abah anak
sulung lelaki...
3. alhamdulillah pas nenek da xde dorg msh ke sini....
4.dah tu..kg mane yg aku nk blk klu da umh aku tu kg bg dorg??huhu
5. nenek n atuk sblh mak pon mmg aku x pnh jmpe sbb meninggal
mase mak kecik lagi... :(

walaupun umah ak tu mmg kt kwsn kg iaitu
KG BARU TELUK GONG,,,
tp aku teringin nk merase blk kg time raye mcm
yg dceritakn oleh kwn2 aku sume...



ni adalah antara kenangan syawal t'indah...
sbb dpt jumpe kwn2 sek rendah yg da lame sgt aku x jumpe....
syukur Ya Allah aku dpt bjumpe dgn mereka..


kt umah ayu..ayu xleh ikut kitorg meronda sbb nk tido kn anak die...


hmmm..bposing je la jwbnye..


ni ade pe plak yg penuh kt umah aku ni???
ni la namenye baraan...
ape tu baraan / di sebut gak marhaban??
heh..acara wajib pd setiap syawal.
aku ase kt kg2 yg pnduduknye b'keturunan jawa je kot ade cmni..
org kg akn bgerak secara beramai dr satu umh ke umah..
sampai la abes 1 kg..
yg bestnye..aku selalu dok intai2 kot2 ade si teruna yg
bkenan ke..dr blk aku..(ssshhhh rahsia)..hehe

kalau nk masuk sume gmbo mmg x larat..byk gile..
rasenye ni je la dulu..
entri akn dtg ialah kemeriahan syawal
di parit raja, ayer hitam & batu pahat..

lagi happening kot sbb beraye ngn dak2 BFF..
InsyaAllah..


Tuesday, September 29, 2009

SELAMAT KEMBALI

Posted by mila at 6:28 PM 1 comments

Niat di hati nak upload gamba raye..tp tahap kemalasan yg tinggi mgatasi segalanye..cewah..

Seminggu cuti raya mmg aku pulun habes2..ade gak buka2 letop niat nk on9..tp mmg suey tol..line teruk gile..broadband celcom hampeh tol..smpai2 tetido2 aku menunggu.xconnect2...huhuhu..ape ulu sgt ke umh aku 2???ye kot..hahhaaha..

Entry ni aku post cume nk ucap tQ so much pd seseorang yg tompgkan aku nek kete kwn die(GEN2 biru) n anto aku smpai ke blok tf kelmarin..aku smpai ayer hitam around 10mlm..die ckp bahaye sorg2..mmg la..tp ak da bese dah..selame ni pon aku mmg smpai mlm..mls nk blk cpt2…

Bile pk2 bl, cmne lah aku leh ikut die..da la x knl..bahaye nye sama je kn???tp Alhamdulillah..aku slmt gak smpai…aku pon xsmpt tye nm die…yg aku tau die nek satu bas ngn aku..cume die nek dr klang..aku plak nek kt shah alam.. org kedah katenye n umh abg die kt sabak bernam..die studi kt sini gak..dok Taman U…drpd pdgaran aku mse die borak ngn kwn die dlm kete tu…cm dak letrik jek…

Apepon smpt la aku bg kuih raye BUKAN buatan tangan aku sbg tanda terima kasih..TERIMA KASIH ye encik….yg aku x tau name…

Tuesday, September 15, 2009

ADA APA DENGAN 15/09/09????

Posted by mila at 1:49 AM 2 comments

Hari ni 15/09/09………

ulangtahun kelahiran abah!!!!

Abah lahir pada 15/09/1949…

maknanye hari ni abah genap 60tahun…

So en3 ni aku dedikasi kan untuk abah ku yg t’cinta…hehehe…

Sok pg2 baru aku kol wish kat abah..

sbb skg ni mesti abah da tido..:)

So aku cite sikit la pasal abah ek..

Abah suke tgk animal planet…disamping memuji kebesaran Yang Maha Besar…

mmm..hubungan aku ngn abah mmg rapat…abah sgt ambil berat…bayangkan boleh dikatekan hari2 abah kol...…bkn borak ape pon…kdg2 tu bnda yg same jek hari2…da makan???ari ni makan ape???ade kelas x???

kdg2 klu abah t’miss sehari..aku sj2 miskol…hehe..t abah kol la blk..ntahla..da tbese la plak…klu x ckp sehari cm xlgkp jek hidop ni…eceh da cm org bcinta la plak…hehehhehe…

klu aku rase down,,aku mesti nk ckp ngn abah…sbb aku tau abah mesti bg ubat….kate2 abah la ubatnya…abah tau jek nak naik kn blk smgt aku….

Kalau aku takut kn sesuatu…abah kate rase takut kita hanya pd Allah…hal2 len x pyh takut…petik jari jek…heh..smpat g abah nk bgurau…heehehhe

Kdg2 ade keputusan yg perlu aku wat pon aku msti nk tanye pendapat abah…bukan nye aku x leh wat keputusan sndiri…tp aku rase dgn mtk pdgn dari abah,lagi watkan aku yakin nk putuskan sesuatu perkare….kan abah mkn garam dulu aku..hehe..alhamdulillah abah xde darah tinggi...:)

Mmmm kdg2 tu aku rase aku ni tlalu bgntung kt abah…tp nak wat camne abah adalah semangat aku…& semangat tu la yg aku bwk ke mana2..Klu x aku pon xtau skg ni ape jd ngn aku….

TERIMA KASIH ABAH..

Ucapan tok abah….

Selamat Hari Lahir ke60 tahun buat insan yg bernama abah

(Kamissan Bin Sidik)

Insan yang aku sayang dan hormati…

Seorang abah yg sangat bertanggungjawab…

Mengajar & mendidik perkara yang penting dalam kehidupan…

Membetulkan jika tersilap percaturan..

Melindungi dari ketakutan….

Membahagiakan di segenap ruang..

Semoga abah dipanjangkan umur,

sentiasa dilindungi oleh Yang Maha Melindungi...

dikurniakan kesihatan yang baik,

diberi kebahagiaan berpanjangan duniawi & ukhrawi..

Anakmu,
~Yayang~